perjantai 20. huhtikuuta 2012

Elokuvien takuu

Kun liki kaikilla kulutustavaroilla on vähintään 7 päivän vaihto- ja palautusoikeus, niin mitä sanoisitte, jos samanlainen takuu tulisi elokuvateattereihinkin? Eli jos elokuva ei ensimmäisten 10-15 minuutin jälkeen sykähdytä ja kiinnosta riittävästi, niin voisi lähteä salista pois ja saisi rahat takaisin tai voisi vaihtaa lipun toiseen näytökseen. Minusta tämä olisi loistava juttu! Elokuvan näyttäminen keskeytettäisi vaikka minuutin ajaksi 10 minuutin jälkeen ja tässä kohdin halukkaat voisivat poistua salista. Toki voihan elokuvista tälläkin hetkellä lähteä kesken kaiken pois, mutta ihan turha lähteä tiskiltä pyytämään rahoja takaisin, jos filmi ei miellyttänyt.

Elokuvatakuu tuli mieleeni eilen, kun olin elokuvissa. Kävin katsomassa Rouva Presidenttiä, joka oli sangen viihdyttävä ja hauska. Ei siis olisi tullut mieleenkään lähteä kesken kaiken pois. Sunnuntaina sen sijaan olin katsomassa Humisevaa harjua, josta tiesin jo 5 minuutin jälkeen, että tämä ei todellakaan ole minun juttuni. Sitkeästi silti istuin pari tuntia penkissä ja katsoin koko elokuvan, kun siitä kuitenkin oli maksettu. Mutta jos elokuvatakuu olisi jo totta, olisin välittömästi poistunut ja pyytänyt kassalta rahat takaisin.

1 kommentti:

  1. Tosi hyvä idea!! Finkinolle vaan eteenpäin!
    Samaa minusta pitäisi pystyä käyttämään myös esim teattereissa.

    Toisaalta....
    leffat, teatterit, tanssiesitykset, konsertit jne ovat kaikki taidetta. Toiset parempaa kuin toiset ja kauneus on katsojan korvassa ja kuulijan silmässä. Joskus on hyvä katsoa ja kuunnella sitä ei-niin-mieleistä, arvostaa seuraavalla kerralla sitä tosi hyvää esitystä kenties enemmän.
    Ja kun itsekin yritämme väsätä vähän taidetta aina silloin tällöin ja esityksiä teemme kansalle, niin itse ajattelen kauhulla, jos ensimmäisen minuutin jälkeen yleisöstä olisi joukkopako, koska se on niin huono.

    Minusta yrittäminen varsinkin taiteen alalla ansaitsee tulla katsotuksi, kuulluksi tai jollakin muulla tavalla koetuksi. Ei siitä tarvitse aina satasella tykätä.

    VastaaPoista