maanantai 16. huhtikuuta 2012

Joustavuutta lentolippuihin

Mikähän ihme järki siinä on, että lentolippuja ei voi ostaa vain yhteen suuntaan. Olin viikonloppulomalla Kuopiossa ja ensin suunnittelin junailevani sinne ja lentäväni takaisin. Mutta mutta, eihän niin voi tehdä. Lentolippuja kun ei voi ostaa yhtä joustavasti kuin juna- tai linja-autolippuja. Eli vain yhteen suuntaan.

Ja sitten toinen epähuomio lentolipuista. Kyllä minusta pitäisi voida tehdä niinkin, että lennän esim. Blue1:lla Kuopioon ja tulen Finnairilla takaisin. Mutta tämäkään ei onnistu, ei tietenkään. Tällainen kombinaatio olisi ollut minun Kuopion reissulle täydellinen. Menomatkalla olisi Blue1:n aikataulu ollut parempi, mutta kun Blue1 ei lennä sunnuntaisin Kuopiosta Helsinkiin ja Finnairin aikataulut eivät olleet yhteensopivia minun oman aikatauluni kanssa, niin ratkaisu oli jäädä Kuopioon vielä yhdeksi yöksi ja lentää takaisin Blue1:lla maanantaiaamuna.

Aavistuksen aiheutti harmia ja mielipahaa, kun matkoja varatessa konkretisoitui miten jäykkiä lentokäytännöt vielä tällä hetkellä ovat. Ainoa voittaja tässä tilanteessa oli Kuopio, kun tosiaan nukuin vielä yhden yön keskustan hotellissa ja tuhlasin lisää rahaa.

Kun Finnairkin nyt kuumeisesti miettii säästöjä, niin voisi samalla miettiä asiakkaitaan ja mitä he haluavat. Mallia voisi ottaa laiva- ja junamatkustamisesta, kun sinnekin on tehty paketteja tyyliin laivalla Pietariin ja junalla takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti