keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Asiakaspalvelua ja asiakaspalvelua

Lähipiirissäni on talo Lapissa ja sinne piti uutta ruokailuryhmää hommata. Pari viikkoa sitten kävin moottoritien varressa olevissa huonekaluliikkeissä äitini kanssa etsimässä.

ASKO
Erinomainen palvelu! Nuori (tässä tarvitsee myös mainita, että siististi pukeutunut, tukka kauniisti, hillityn nätti) myyjätär hienovaraisesti lähestyi ja kysyi tarvitsemme apua vai olemme vain katselukierroksella. No apuja tarvitaan! Ystävällisen täsmällisesti tuli vaihtoehdot, hinnat, uusia erinomaisia ehdotuksiakin, joita itse emme olleet edes miettineet.
Hän ehdotti myös toimitusta suoraan Rovaniemelle, jotta ei tarvitsisi meidän hommata kuljetuksia täältä etelästä. Eipä ollut tullut mieleen itsellemme. Erinomaista!

Tyytyväisinä seuraavaan liikkeeseen jatkui matka, tokihan vertailua tarvitaan.

STEMMA
Ei niin erinomainen palvelu. Saimme tutkailla kahdestaan äitini kanssa tarjontaa ennen kuin siihen paikalle osoitettiin myyjä. Nuori mies, noin 25v, sellainen isäntämies-tyyppinen, pikkuisen pinkeä pikeepaita alkavan vatsakummun päällä, kaulus reteästi auki SuomiLeijona-riipusta olemattomien rintakarvojen esittelemään, tukka suittu geelillä taakse ja pikkuisen sellainen punakan helakka kasvojen väri. Liekö edellisenä iltana ollut hieman kosteampi tarjoilu. Ainoa piste tuli eau de colognen valinnasta: Armanin Aqua di Gio on aina hyvä. Mutta se piste meni siihen, että sitä oli puoli pulloa valeltu päälle.
Isoon rehvakkaan tyyliin pistettiin kuule halvalla menemään pöytää ja tuolia. Mutta mitään hän ei tiennyt: jatkuuko tarjous maanantaina? Jos tilaa kaksi tuolia enemmän, niin onnistuuko? Saako kuljetukset suoraan Rovaniemelle? Ei ollut myymäläpäällikkö paikalla, eikä voinut kysyä keneltäkään ....
Vierailu tässä liikkeessä loppui seuraavan dialogin jälkeen:
"miksi helekutissa te niitä Lappiin viette?"
"meillä on siellä talo"
"Lapissa, jaa miks ihmeessä teillä siellä talo on?"

Ei sitten hommattu niitä Stemmasta.

Minä olin kuvitellut, että tämän tyypin huonekalumyyjät ovat jo kuolleet sukupuuttoon muualta kuin pohjanmaan rekkoilla liikkuvista myymälöistä. Mutta ei!! Tai oli tässä se ero, että se Jurvan lahja olisi todennäköisesti tiennyt vastaukset ja jos ei olisi tiennyt, niin keksinyt ne siinä sekunnissa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti