keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Voiko hajuvesiä olla liikaa?

Pääsiäisen aikoihin ystäväni kanssa seilasimme Tallinnaan. Ihan perussetti: ruokaa, pari drinksua baarissa ja taxfreetä. Ei mitään ihmeellistä.

Mutta pohdin iltana muutamana käymäämme keskustelua menomatkalla. Se meni osapuilleen näin:
"Mä en sitten tarvitse hajuvettä. Mulla on niin monta kaapissa."
"Joo en mäkään. Se Meksikon tuliainen oli muuten tosi hyvä."
"Mutta siis yhtään en tarvitse uutta, vanhoissa on puolet jäljellä."

Sitten siinä taxfreessä molemmat tuoksutellaan uutuuksia ja harmitellaan, ettei voi ostaa.

Miksi naisihminen kieltää itseltään tuon pienen hemmottelun. Uusi hajuvesi on kaunis, saa hyvälle mielelle, piristää päivää. Ja sitten sitä ei saa hommata, koska kaapissa on vanhakin. Onko tämä joku luterilaisen perinteen jatkumo, että vanha on ensin käytettävä loppuun.

Hajuja ei voi käyttää kokoaikaa samaa. Päivän tuoksuhan riippuu kelistä, mielentilasta, vaatteista (tai niiden puutteesta :), vuodenajasta. Ei yhdellä samalla pärjää. Joku sanoo kuitenkin, että se ei näy mihinkään ja on siis turha. Eihän kukaan samoilla alusvaatteillä kesät talvet kulje. Vai?

Siis olen päättänyt, että tästä lähtien en kiellä itseltäni uutta hajuvettä koskaan. Se on rahaa pankkiin, koska tykkään niistä niin kovin. Se siis sinullekin Sanni tiedoksi.

Ps. Viimeisin ostos meni äidille äitienpäivänä. Sopii täydellisesti hänen uuteen mekkoonsa ja taidan hommata seuraavalta reissulta itsellenikin (sopiva mekko on jo). http://www.daisymarcjacobs.com/eausofresh.php#/home

2 kommenttia:

  1. Joo-o. Hyväksyn kyllä Pirkon perustelut, mutta silti vähän purnaan. Miksei myynnissä ole pieniä hajuvesipulloja? Siinä tapauksessa ei kaappiin jäisi niitä pullon pohjia, joita ei millään meinaa saada kulutetuksi. Ja joskus käy niinkin, että tuoksuun ehtii kyllästyä, vaikka puolet olisi jäljellä. Siis pieniä hajuvesipulloja kauppoihin, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Oli pakko tulla kuittaamaan kesäloman saldo: Kesälomareissulta Pietarin laivalta jäi kaksi Ralf Lauren ja Armani :). Ja sitten vielä jo yksi Isseu Miyake.

    Ja kaikkia käytän.

    VastaaPoista