sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Jonosyöttö takaa tasapuolisuuden

Siis minähän olen tanssinut koko ikäni, milloin mitäkin humppaa, mutta tanssiksi niitä kaikkia on periaatteessa voinut kutsua.

Lavatansseissa tuli vuosi muutama sitten käytyä enemmänkin. Kesäilta, saunan jälkeen hame päälle, mummot jalkaan ja menoksi. Ja kun lavalla käy säännöllisesti, niin miehet hakevat ja saa tanssia jalat rakoille. Mutta mutta... jos et käykään itseäsi hakurivissä näyttämässä säännöllisesti, niin eipähän haetakaan. Ei kukaan ota sikaa säkissä!

Nyt taas olisi kesä tulossa ja ihan kuntoilun vuoksi voisin suunnata lavalle tansseihin. Mutta kun tuosta aktiiviajasta on tovi vierähtänyt, niin eipähän siellä kukaan hae.

Voisiko tätä ongelmaa helpottaa jonosyöttöhaku?
Siihen vaan molemmat omaan jonoon, naiset omaansa ja miehet omaansa. Tanssin alussa miehet sitten järjestyksessä siitä naistenrivistä ensimmäisen ottavat matkaansa ja tanssivat kohdalle osuneen kanssa. Ja kun kaksi tanssia on loppu, niin palautetaan nainen naistenrivin perälle ja itse sitten asettuu miesten rivin loppuun. Ei haittaa vaikka ei ole tasamäärää, kaikki naiset saavat tanssia saman verran.

Jos ei halua tanssia vaikka masurkkaa, niin saa mennä rivin loppuun, ja niin kärjessä on aina tanssihaluiset molemmissa riveissä.

Ei tällä systeemillä tietenkään aina saa täyspottia, joskus saattaa kohdalle osua hiihtäjä tai kolmen vasemman haltija. Mutta ei siinä bingossakaan aina voita, ja silti siellä on aina pelaajia. Ja silloin alkaa arvostaa sivuosumiakin enemmän, jos ei aina saa pääpalkintoa.

Ja ihan tanssinopettajan näkökulma:
Vanha viisaus on, että parhaiten oppii seuraamalla itseänsä parempia. Tällä jonosyötöllä sekoittuu ne hyvät ja huonot luonnollisesti ja keskimääräinen tanssitaito kohentuu ihan silmissä, koska ne heikommat pääsevät useammin tanssimaan niiden huippujen kanssa.

Jos joku fiksu lava olisi valmis pilotoimaan tämän, niin olen vapaa konsultin hommiin.

4 kommenttia:

  1. Loistava ehdotus!! Kannatan ja olen valmis vaikka mielenosoitukseen tämän puolesta. Minä kun todellakin haluaisin käydä lavalla vain pari kertaa kesässä, mutta oman tanssittajan kanssahan sinne olisi mentävä, koska kuten Pirkko kirjoittaa "Ei kukaan ota sikaa säkissä". Minulla ei ole kolmea vasenta jalkaa, vaan osaan liki kolmenkymmenen vuoden tanssikokemuksen jälkeen käyttää molempia jalkojani ihan sutjakkaasti. Mutta eihän lavalle voi mennä tanssitaito-cv kädessä ja jakaa sitä kaikille miehille. Ei ne siis tiedä mitä kaikkea minä osaan. Jonosyöttöhaku olisi mitä mainioin ratkaisu!

    VastaaPoista
  2. Voisiko tätä varten perustaa oman yhdistyksen? Sitten mentäisiin aina porukalla tansseihin ja käytettäisiin tätä jonosysteemiä sillä porukalla?

    VastaaPoista
  3. Olisiko se sitten Jonotanssijat ry? Ei muuta kuin rekisteripapereita PRH:lle.

    VastaaPoista
  4. Ja ajattele kaikkia niitä kaupungin kulttuuritoiminnan avustuksia mitä saataisiin!

    VastaaPoista