tiistai 17. toukokuuta 2011

On-line veroilmoitus

Taas on se aika vuodesta kun valtaosassa suomalaisista kodeista etsitään kissojen ja koirien kanssa kuitteja viime vuodelta. "Kuka on hukannut sen nokikolarin laskun? Enkö minä sanonut, että kaikki kuitit kerätään siihen eteisen hyllylle?"

Nyt kun verottajalla on tämä erinomainen nettipalvelu, johon voi naputtaa tulot ja menot sujuvasti, niin minusta sitä pitäisi kehittää vielä edelleen. Tehdään siitä online!

Kaikki vähennykset saa laittaa nettiin vuoden aikana sitä mukaan kun niitä tulee. Eli samantein. Ei tarvitse epätoivoissaan keräillä niitä talteen ja kärsiä sitä iänikuista tappelua viimeisenä iltana. Niin siksihän minäkin tätä näin veroilmoituksen viimeisenä päivänä naputan...

3 kommenttia:

  1. Vieläkin parempi olisi, että se systeemi sitten säätäisi automaattisesti veroprosenttia sinne lisättyjen kuittien mukaan. Suit sait sukkelaan menisi vakituiselle työnantajalle ilmoitus, että "löysää ihmeessä ja anna pari euroa sinne tilille enemmän tässä kuussa. Pirkko pisti juuri tänne laskun tekokynsista!".

    ps. jos joku nyt miettii kuinka tuo tekokynnet on tuossa, niin minähän naputtelen päivät pitkät ja kuitenkin pitäisi olla edustava ja uskottava. Ei kuule lakattomilla töppökynsillä luoda vaikutelmaa varteenotettavasta ammattilaisesta. Kyllä se pitkät ja punaiset vaatii. Enhän minä niitä muuten pitäisi.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti en lupaa liikoja verottajan puolesta kun sanon, että tähän suuntaan ollaan menossa. Olen työni puolesta kuullut jo monta vuotta sitten, että suunnitteilla on jokaiselle kansalaiselle oma verotili. Näin olisi on-line tieto onko tulossa mätkyjä vai veronpalautusta. Ja omaa veroprosenttiakin voisi kesken vuotta muuttaa nykyistä helpommin. Mutta kuten sanottu, tietoni perustuvat muutaman vuoden takaiseen tietoon enkä tiedä mihin suuntaan verohallinto on verotili-ajatustaan kehittänyt.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi sanoi...Oisko ihanaa, jos verottaja muistaisi vaikka tekstarilla kerran kuussa:
    "Terve Pike, voisit käydä vaikka kurssilla ensi kuussa ja laittaa kuitit tänne. Muuten pitää nostaa tuota veroprosenttia 0,5% ensi kuussa. t. oma verokarhusi"

    VastaaPoista